Lazer Epilasyon


Epilasyon amaçlı kullanılan lazer tipleri 5 çeşittir. Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlanması önemlidir.

Hangi lazer yönteminin kişiye uygun olduğuna, uygulama öncesinde uzman doktorlar, cilt ve kıl yapısını değerlendirerek karar vermelidir. Bu değerlendirme ile epilasyondan beklenen başarı oranı artar ve yan etki ihtimali azalır.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılır?


İstenmeyen tüy sorunundan şikayetçi olan herkese lazer epilasyon işleminin yapılabildiğini belirtelim. Ancak bu işlemden faydalanabilmek için özellikle cilt hastalıklarına sahip olmamanız gerekir. Aynı zamanda epilasyona engel bir sağlık sorununun olmaması da beklenir. Epilasyon işlemi özellikle genital bölge, kollar, bacaklar, koltuk altı gibi tüylenmenin yoğun olduğu vücut bölgeleri için tercih ediliyor.

Kaç Seans Epilasyon Yapılmalı?


Epilasyon işleminin kaç seans olarak uygulanması gerektiği ise kişiden kişiye değişiklik gösterir. Kıl yoğunluğu, kılın kalınlığı, rengi ve aynı zamanda kişinin ten rengi gibi unsurların son derece önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bu unsurlar dikkate alınarak seans sayısına dair bir tahminde bulunulabilir. Bazı kişilerde 2 ila 3 seans ile başarılı bir netice elde edilebiliyor. Ancak bazı kişiler için de seans sayısının 4 ila 6 arasında olması gerekiyor. Yapılan bazit bir analiz sonrasında tahmini olarak seans sayısına dair bir bilgi tarafınıza iletilir.

Lazer Epilasyon Süresi Nedir?


Elbette vücudun hangi bölgesine uygulama yapılacağına bağlı olarak seans sayıları da değişiyor. Örneğin yüz bölgesine yapılması gerektiğinde 5 dakika içerisinde seans tamamlanıyor. Genital bölge için gereken süre 10 dakika civarında oluyor. Şayet tüm bacak için uygulama yapılması istenirse seans süresi 1 saate kadar uzayabiliyor.

Lazer Epilasyon çeşitlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Buz Lazer


Kıl kökleri üzerinde etkili bir uygulama olan buz lazer epilasyon uygulaması istenmeyen kıllardan kurtulmayı sağlayan acısız teknolojiye dayalı bir epilasyon tekniğidir. Vücudun tüm bölgelerinde uygulanabilen ve sadece kadınların değil erkeklerin de tercih edebileceği bu yöntemdir.

Uygulamadan yaklaşık 3 ile 4 gün sonra tüyler ya da kıllar cildin yüzey bölümüne çıkmaya başlar. Kökünden ayrılarak yüzeye çıkan kıllar yaklaşık olarak uygulamadan 15 gün sonrasında dökülmeyi tamamlar.

Dökülme gerçekleştikten sonra 4 ile 6 hafta boyunca buz lazer epilasyon uygulaması yapılmış olan bölgede yeniden kıl ya da tüy çıkmaz. Yeni tüyler çıkmaya başladığında epilasyonun ikinci seansı gerçekleşir.

İkinci seansın ne zaman yapılacağı yani dökülen tüylerin ne zaman yeniden çıkmaya başladığı kişiye göre değişir. Genellikle ilk uygulamadan 7 ile 9 hafta sonra ikinci seans uygulanır. Ortalama olarak 4 ile 6 seans sonrasında ise uygulama yapılan bölgede artık istenmeyen tüyler ya da kıllar çıkmaz.

Alexandrite Lazer Epilasyon


Pratik ve etkili bir yöntem olan Alexandrite lazer, teknik özelliklerinden dolayı sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilmektedir.

Diode Lazer (Buz Lazer) Epilasyon


Diode lazer, istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir.

İğneli Epilasyon


Bu yöntem kıl köklerine uygulanan elektirik akımı ile kılların tamamen yok edilmesini sağlar.

IPL lazer


Tedavi, hastanın problemine göre farklı dalga boylarında ışık atımları gönderilerek sağlanmaktadır.

Nd:YAG Lazer


FDA onaylı Nd:YAG lazerler, 1064 nm dalga boyundaki lazer ışığını derinin alt katmanlarına güvenle ulaştırır.